Over mij

Wie ben ik

Mijn naam is Arjan Elbers en ik heb ruim 20 jaar ervaring in de bouwsector. Als kind gingen mijn broer en ik vroeger al met onze vader mee naar de bouw. Hij leerde ons metselen en andere fijne kneepjes van het bouwen van een huis. Ik heb het dus met de paplepel ingegoten gekregen en het fundament van mijn latere beroepskeuze werd daar al gelegd.

Na het behalen van mijn HAVO-diploma en afronden van de MTS opleiding, ben ik vervolgens gaan werken bij een bouwbedrijf. Tijdens mijn werk heb ik diverse duale opleidingen gevolgd, waaronder Bouwkundig opzichter, BNA / VTS, en een HBO Bacheloropleiding Bouwmanagement.

Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit de technische voorbereiding van woningbouw- en utiliteitsprojecten, de bestelling materialen et cetera. Uiteindelijk heb ik mezelf doorontwikkeld tot projectleider. In deze functie ligt de nadruk op het leiden van projecten in de breedste zin van het woord. Sturing geven aan het gehele bouwteam, contact met de opdrachtgevers en hun vertegenwoordigers, beheersen van de kosten en het opstellen en bewaken van de voortgang op de bouw (planning). Alles met als doel om het project te realiseren dat voldoet aan de wensen van de klant, en binnen het gestelde budget en tijd.

Naast ervaring in de seriematige woningbouw, appartementencomplexen en utiliteitsbouw voor professionele opdrachtgevers, heb ik in 2018 de overstap gemaakt naar de (luxe) woningbouw voor particuliere opdrachtgevers.  

Mijn motivatie

Als projectleider heb ik bijna dagelijks te maken gehad met ‘fouten’ en ‘miscommunicatie’ tijdens een bouwproces. Dit leidt tot ongenoegen bij opdrachtgever, bouwpartners en vaklui. Ik geloof erin dat een goede voorbereiding, bouwtoezicht en controle leidt tot het uiteindelijk gewenste én afgesproken resultaat. In plaats van je in te dekken tegen fouten, geloof ik in een samenwerking met iedere betrokken partij.

Het bouwproces is versnipperd geraakt door personeelsschaarste, gebrek aan goede vaklieden, en specialisatie. Juist daarom is een goede controle op het proces en kwaliteit nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Hierin staan de opdrachtgever en/of uiteindelijke gebruiker (bewoner) centraal en daarvoor zet ik graag mijn kennis en ervaring in!

Over mij achtergrond afbeelding Arjan - klein